La màgia de la il·lustració és notícia

Dos bibliobusos acullen un espectacle d'Anna i Subi.
S'hi combina la narració de contes amb la creació de dibuixos en directe.

A.G.
La màgia de la il·lustració és el títol de l'espectacle que porten a terme Subi i Anna Obiols, artistes de Sant Boi de Lluçanès, a dos bibliobusos de la Diputació de Barcelona entre els mesos d'abril i maig. La peculiaritat de l'espectacle és que mentre expliquen contes en fan la il·lustració en directe. 
L'espectacle forma part del programa de promoció de la lectura dels bibliobusos i s'ofereix als que donen servei a la comarca d'Osona i el Lluçanès. En concret, el bibliobus Guilleries i el Tagamanent.
Es tracta d'un espectacle pensat per als nens i nenes "però no només"", segons ha explicat Anna Obiols, que ése qui s'encarrega de la narració dels contes, que són bàsicament tots "de creació pròpia". Mentrestant, Subi en fa la il·lustració amb pintura. "El dibuix és en un format gran per tal que els nanos el visualitzin bé", comenta Obiols, que afegeix que l'espectacle posa especial èmfasi en el procés de creació artística. 
De moment, la resposta que obtenen amb La màgia de la il·lustració és bona. "Veure créixer un dibuix en directe sorprèn", comenta Obiols, que assenyala que amb l'espectacle reivindiquen la figura de l'autor més qeu la de l'actor. 
L'espectacle no es representa als bibliobusos, sinó que en cada municipi es fa en un lloc diferent, per exemple en una escola, un teatre o una sala polivalent. Del Lluçanès ja l'han portat a Perafita, Oristà, Sant Bartomeu del Grau i Sant Boi del Lluçanès. Falta Alpens (7 de maig) i Olost (8 de maig). 
Subi i Anna Obiols són autors de contes infantils que combinen amb l'escriptura, la narració i la il·lustració en diferents projectes culturals. Aquest és el segon any que participen en les campanyes d'animació de la lectura dels bibliobusos de la Diputació. 
Aticle publicat a El 9 Nou, el dia 7 de maig de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada