Us reproduim l'article que vam preparar des del Bibliobús per al número 36 de la revista La Falguera, de Folgueroles. Esperem que serveixi per incentivar les ganes de lectura aquest estiu...
LLEGIR ÉS UN PLAER, ELS USUARIS RECOMANEN
Llegir és un plaer. És un plaer deixar-se seduir per històries desconegudes, nous móns inimaginables i sorprenents que permeten evadir-nos del tràfec diari i dels maldecaps que a vegades ens roseguen per dins. Llegir significa també ampliar horitzons, i mantenir les nostres ments receptives a noves experiències. És a més, un acte social, ja que, tot i que la lectura sigui íntima i personal, amb ella s’obre una possibilitat per al diàleg, la interrelació personal i l’intercanvi d’opinions. Doncs bé, fruit d’aquest intercanvi d’opinions, des del Bibliobús Tagamanent ens agradaria fer una relació d’algunes novel•les que els nostres mateixos usuaris han valorat positivament, tractant així d’incentivar-ne la lectura.
El primer títol que mencionarem és El monestir de l’amor secret, de l’escriptora Maria Dolors Farrés. Ambientada en un monestir de Sant Llorenç del Munt, la història planteja una història d’amor entre dos monjos. Aquest, no és només un amor impossible, sinó que posa damunt la taula les evidents reflexions sobre el celibat i l’homosexualitat. Aconseguiran els dos protagonistes aprendre a conviure amb aquest gran secret? Aquesta novel•la ha quedat finalista de l’última edició del Premi Sant Jordi, un guardó convocat per Òmnium Cultural i la Fundació Enciclopèdia Catalana.
Seguint amb més recomanacions, una saga de l’escriptora Katherine Pancol que està causant estralls entre els nostres usuaris i que s’inicia amb Los ojos amarillos de los cocodrilos, segueix amb El vals lento de las tortugas i acaba amb Las ardillas de Central Park estan tristes los lunes. Pancol ha venut un munt d’exemplars d’aquesta trilogia en la que poc a veure hi tenen els animals que donen nom als títols, sinó més aviat les vivències d’una família parisenca que es veu abocada al trencament quan es separen els pares. Com afectarà aquesta ruptura a les vides de cada un dels membres de la família?
Memòria d’uns ulls pintats és una de les últimes novel•les que ha adquirit el Bibliobús, sde fet, és la primera escrita per Lluís Llach, el popular autor de L’estaca, retirat dels escenaris des de l’any 2007. La història és ambientada a Barcelona i descriu com un grup d’amics, dos nois i dues noies, veuen estroncades les seves vides per culpa de la guerra civil i de la posterior repressió franquista. Aquest és un període que, sens dubte, ha cridat l’atenció de més d’un escriptor, però en aquest cas, ens ho explica un dels mateixos protagonistes, quan uns anys més tard, es troba un jove director de cinema que busca un argument per la seva pel•lícula. Quines repercussions acabarà tenint la guerra civil en la vida d’aquests quatre joves?
Acabarem les recomanacions amb una novel•la que inclourem dins el gènere policíac: La aventura del tocador de señoras, de l’escriptor Eduardo Mendoza. Seguint una mica el fil iniciat amb El misterio de la cripta embrujada i El laberinto de las aceitunas, en aquesta tercera història el protagonista, el nom del qual es manté en l’anonimat, surt del centre de salut mental al qual ha estat ingressat durant deu anys. Paradoxalment, quan aconsegueix reincorporar-se a la societat i fer rendible una perruqueria que semblava abocada a la bancarrota, una sèrie d’estranys esdeveniments l’assenyalen com a principal sospitós d’un crim. Aconseguirà demostrar la seva innocència?
Així doncs, després d’aquest petit tastet d’algunes de les recomanacions que ens fan els nostres usuaris, i que ara nosaltres hem fet extensibles a tots aquells lectors i lectores àvids de noves històries, només ens queda convidar-vos a visitar el Bibliobús, que com sempre, trobareu farcit de les últimes novetats literàries, per a grans i petits, a més de música, pel•lícules i revistes. I per evitar l’angoixa de l’espera i estar al corrent de tot el que es cou al Bibliobús (horaris, telèfon, activitats, fotos), us animem a que entreu al nostre bloc: http://bibliobustagamanent.blogspot.com.
Article publicat a La Falguera, nº 36, pàg. 32-33.
I per si voleu consultar altres números de la mateixa revista, aquí us deixem l'enllaç corresponent a la versió electrònica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada