El comentari de... Algú com tu

Moguts per la curiositat que provoca les bones crítiques, avui ens bé de gust comentar, Algú com tu, de Xavier Bosch. Una novel·la que suposa un canvi de registre remarcable respecte a les aventures i desventures del periodista Dani Santana, el protagonista de les seves anteriors novel·les. 

La història se centra, en aquest cas, en una mare que va morir sobtadament molt jove i una filla que va perdre massa jove la seva mare. Quan ja adulta, la Gina s'adona que en realitat no sap com era la seva mare, la Paulina, i que els seus records li han quedat força borrosos, li salten tots els senyals d'alarma. Vol saber coses d'ella, i sentir-la a prop, encara que no hi sigui. Després d'una visita d'un desconegut que viatja  a Barcelona des de Londres per uns motius molt peculiars que tenen a veure amb la Paulina, la Gina decideix arribar fins al fons de la qüestió i conèixer com va viure la seva mare els seus últims anys. 

Potser la tranquil·litzarà saber que tot i que curta, la vida de la Paulina va ser molt intensa. 

La història no només enllaça Barcelona amb París, a més, combina passat, la Paulina, i present, la Gina. Cal dir que irradia tendresa i estimació per totes bandes: amor de parella, amor ocult, amor ,maternal, amor entre cosines, fins i tot amor no correspost. Tot i així, el lector no se sent embafat amb tot aquest amor, perquè hi combina el puntet d'intriga necessari que fa que vulgui descobrir, com la Gina, qui era realment la Paulina Homs.  

Hem de recordar que aquesta novel·la va ser la més venuda com a ficció en català la passada diada de Sant Jordi i que va rebre el Premi Ramon Llull 2015. 

No us la deixeu perdre!

Si voleu saber quines altres obres de Xavier Bosch trobareu al Bibliobús, podeu visitar aquest enllaç.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada