Roald Dahl a la Biblioteca de TardadellDolç record per a Roald Dahl
El Xocolater de Taradell rememora els 100 anys del naixement de Roald Dahl i creca 5.000 rajoles, amb premi inclòs, recordant l'obra "Charlie i la fàbrica de Xocolata"

Taradell. Laia Miralpeix. 
El Xocolater de Taradell va presentar aquest dijous Llepadits, la seva nova xocolata, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. Inspirant-se en l'obra de Roald Dahl Charlie i la fàbrica de xocolata, i aprofitant que el 2016 es commemorarà el centenari del naixement d'aquest escriptor, Raül Cegarra ha elaborat 5.000 rajoles de xocolata estotjades amb un tiquet daurat a l'interior al·ludint a la història del llibre infantil tan popular que Roald Dahl va escriure el 1964, i que hem vist posteriorment traslladada a la gran pantalla. 

Els tiquets, numerats, pserviran per entrar en un sorteig per a un viatge a París per a dues persones per passar una nit a la capital francesa, visitar la fàbrica i l'acadèmia de xocolata i gaudir d'un àpat en un restaurant parisenc de renom. El sorteig es farà el 30 d'abril davant notari i els assistents a la presentació d'aquest dijous ja van poder degustar el seu sabor i comprar les primeres rajoles que ja s'han posat a la venda. Per al disseny iles il·lustracions de l'embolcall, Cegarra ha comptat amb la col·laboració de Gibet Ramon i Elisenda Palou. 

Si fa dos anys va presentar Caligo, una xocolata "forta i amb tres tipus de cacau i amb un punt àcid que agrada molt els grans", a partir d'aquest dijous ja es va poder tastar aquest nou producte. Es tracta d'una xocolata que compta amb el 66% de cacau i que té més làctic "perquè el temps que estigui a la boca, el gust del cacau i els seus matisos es prolonguin una mica més", explica Cegarra. Per elaborar aquesta nova xocolata s'han fet servir dues varietats de cacau, una de mexicana i una altra de Santo Domingo. Està feta perquè agradi "als nens grans i als nens petits", explica Cegarra, que destaca que "és una xocolata que hem fet perquè pugui agradar a tots els públics", ressalta el Xocolater de Taradell. 

De fet, l'acte d'aquest dijous va servir per recordar l'obra de Dahl i la seva relació amb la xocolata. I és que a banda de la presentació de la nova xocolata, es va comptar amb l'escriptora Lola Casas, que va parlar de l'obra de l'escriptor gal·lès, a qui va poder conèixer i intercanviar cartes, i amb el director de Museu de la Xocolata, Paco Gil, que va desmitificar alguns dels mites més famosos de la xocolata i va donar consells per saber quan una xocolata és bona. No hi va faltar Willy Wonka, el protagonista i propietari de la fàbrica de xocolata de l'obra de Roald Dahl interpretat pel taradellenc Jordi Font, que va posar el punt i final a un emotiu i divertit acte que havien obert quatre alumnes de l'escola Sant Genís i Santa Agnès amb la lectura de fragments dels llibres Les Bruixes, Agu Trot i Charlie i la fàbrica de Xocolata

L'apunt. 
Inspirada a París. 
Com amb Caligo, la seva primera xocolata pròpia, el Xocolater de Taradell es va desplaçar fa uns mesos a la fàbrica de xocolata Cacao Barry de París per elaborar una xocolata d'un gust molt concret i preparar així el seu repte per commemorar els 100 anys del naixement de Dahl. 

Article i fotografia publicats a El 9 Nou de dilluns dia 30 de novembre de 2015, pàg. 38. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada