Tornen en Pau i la Laia
Eumo presenta el 47è. títol dels personatges creats el 1987 per Palacín, Verdaguer i Bayés. 

Vic. M.E.
"Cada 31 de desembre, els grans diuen als petits: "Heu vist passar l'home dels nassos, aquell que té tants nassos com dies té l'any?" I els nens i nenes el busquen pertot arreu sense trobar-lo. Perquè no s'adonen que a l'any només li queda un dia i que l'home dels nassos pot ser qualsevol home". Aquest seria un spoiler de com acaba Busquem l'home dels nassos (Eumo Editorial), la darrera aventura que protagonitzen en Pau i la Laia, els emblemàtics personatges de la literatura infantil sorgits l'any 1987 de la imaginació de dues mestres osonenques, Assumpta Verdaguer i Adelina Palacín, i que van prendre forma sota el traç inconfusible de Pilarín Bayés. 

Es tracta d'un nou títol, el desè de la darrera col·lecció d'en Pau i la Laia, vinculada a les tradicions catalanes. En total però, ja són 47 els volums protagonitzats per aquests dos germans des que van néixer, l'any 1987, amb l'objectiu d'ensenyar a llegir i a escriure a la canalla. "Segur que alguns dels vostres pares van aprendre a llegir i a escriure amb en Pau i la Laia", assegurava la directora d'Eumo Editorial, Montse Ayats, dissabte durant la presentació del nou volum a l'espai infantil de la Biblioteca Joan Triadú, que es va omplir per a l'ocasió. 

"Hi ha molts llibres que expliquen les tradicions, però nosaltres volíem que en Pau i la Laia es fiquessin dins de les històries, en fossin partíceps", oferint renovades revisions d'aquestes tradicions. Fins ara, els dos protagonistes han pogut incidir en la llegenda de Sant Jordi, els minairons de la nit de Sant Joan, el tió, el carnestoltes o, en aquest darrer, en el peculiar home dels nassos. 

Després de prop de 30 anys de trajectòria, i amb més de dos milions d'exemplars venuts, els contes d'en Pau i la Laia continuen acompanyant l'aprenentatge lector de noves generacions. 

Article i fotografia publicats a El 9 Nou de dilluns dia 30 de novembre de 2015, pàg. 38

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada