Federico Moccia a Vic

Federico Moccia preselecciona Vic per ambientar la seva nova novel·la

L'escriptor italià Federico Moccia, un dels fenòmens literaris europeus del moment, en especial entre el públic jove i adolescent, va ser aquest dijous a Vic. Una visita llampec que li ha de servir per destriar entre les tres poblacions de l'Estat espanyol que ell mateix ha preseleccionat per ambientar part de la seva propera novel·la, que serà la segona part del seu últim llibre, Aquell instant de felicitat. Un títol que se suma a la llarga llista de best-sellers com A tres metres sobre el cel, Tinc ganes de tu o Perdona si et dic amor, alguns dels quals ja han tingut la seva adaptació cinematogràfica.

La culpa de tot plegat la tenen els milers de fans que té a la península, que feia anys que li demanaven que situés una de les seves novel·les en terres espanyoles. L'escriptor es va avenir a consultar-ho amb els mateixos lectors, que li han proposat centenars d'indrets arreu de la geografia espanyola a través de la seva pàgina web. Entre tots, ell en va preseleccionar tres. A més de Vic, hi ha Hondarribia (Guipúscua) i Vejer de la Frontera (Cadis), que també ha visitat aquesta setmana. 

"Aquesta plaça em recorda molt la de Siena", va apuntar tot just baixar del cotxe, a les 2 del migdia, equipat amb la seva habitual gorra. A la Plaça va ser rebut per la primera tinent d'alcalde, Anna Erra, encarregada de fer-li de guia. La visita es va allargar tres quarts d'hora, amb parades especials a la Casa Fontcoberta del carrer de la Riera, seu de  Ca l'U; la plaça de la Catedral; el pont romànic; el Temple Romà, o la Casa Clariana, "bellíssima", anava repetint Moccia, en tot moment molt interessat per saber on feia vida el jovent de la ciutat -a aquella hora, però, tots eren a dinar.

Moccia no va rebelar perquè va escollir Vic entre les tres finalistes -casualment una de les responsables de comunicació del grup Planeta és la vigatana marta Oliva-, i va reconèixer que la ciutat li havia encantat: "Em recorda molt la meva Toscana". Ara s'haurà de veure si aquesta semblança juga a favor de l'elecció final de Vic. La solució, pel març que ve, quan es publiqui la novel·la. Serà el moment de saber si en Nicco, el protagonista de la novel·la, ha tingut una amigueta vigatana. 

Article escrit per Miquel Erra, publicat a El 9 Nou del dia 25 d'octubre de 2013. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada