Wonder

August (Auggie) Pullman ha nascut amb una greu deformació a la cara i s’ha hagut de sotmetre a tantes operacions que no ha pogut anar mai a escola; fins ara, que té deu anys i està a punt de començar cinquè a l’escola Beecher. Si alguna vegada heu sigut nous, ja sabeu que dur que és… Doncs imagineu-vos com deu ser quan tens una cara com l’August. Aconseguirà que els seus companys l’acceptin com un més, encara que sigui el nen més estrany que han vist mai?

Aquesta primera novel·la de R.J. Palacio sens dubte, enganxarà al lector des de la primera pàgina. Un relat commovedor i molt emotiu en el que diferents personatges ens expliquen com han canviat les seves vides des que han conegut l’August. El relat més impactant és el del propi August, que absolutament conscient de l’efecte que produeix al seu entorn i sobretot en aquells que el coneixen per primera vegada, és capaç de posar de tant en tant un toc d’humor a la història, i convertir el que aparentment és un greu problema en alguna cosa de profit.

L’August està acostumat a amagar-se de mirades externes i a obtenir la procció de la seva família, però el fet de començar a l’escola normal el farà créixer, i no en un sentit físic. Al final del curs, haurà après que tot i que no li espera una vida plàcida, i que sempre trobarà personatges com en Justin que li posaran traves a tot arreu, en trobarà molts d’altres que consideraran que ell és molt més que una cara deformada.

El lector es pot posar fàcilment a la pell de l’August i lliurar les mateixes lluites interiors que té el nen quan intenta buscar alguna mena d’explicació al comportament dels altres. Són molt interessants algunes de les converses que el nen manté amb els seus pares: com el cuiden, com el tracten, com el protegeixen i alhora l’empenyen per aconseguir que sigui autosuficient… Buscant sempre el millor per ell, encara que no sempre sigui el camí més còmode.


En resum, un llibre àmpliament recomanable per a tot tipus de lectors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada