El somriure de l'AngèlicaAndrea Camilleri és, sense cap mena de dubte, un dels mestres més prolífics de la novel·la negra actual. El protagonista de les seves històries és l’arxiconegut Comissari Montalbano, que dotat d’una sorprenent intuïció i perspicàcia, se les empesca sempre per aconseguir distingir mentida i realitat en un entorn molt particular, Vigata.
  
A El somriure de l’Angèlica, el Comissari haurà d’utilitzar tota l’astúcia de que sigui capaç per resoldre una sèrie de robatoris en cadena que han tingut lloc a les cases d’algunes famílies benestants de la ciutat. El mètode utilitzat no deixarà de cridar l’atenció del Comissari i del seu ajudant, en Fazio. A tot això s’hi afegeix uns desballestadors de cotxes, un graciós que se les venta de prepotent enviant missatgets anònims i sobretot, sobretot, l’Angèlica... una preciosa víctima dels robatoris que  traspua sensualitat per tot arreu.

Utilitzant la narrativa àgil i directa que li és pròpia, Camilleri és capaç de sorprendre i de capgirar els esquemes que el lector hagi pogut establir prèviament. Això converteix la seva obra en una lectura més que adequada per a introduir-se al gènere policíac. Finalment no ens podem estar d’afegir que algunes de les seves novel·les han estat adaptades a la televisió, on l’actor Luca Zingaretti dóna vida al Comissari Montalbano. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada