Un assassí a l'institut

Quan desapareixen un exàmens de l'institut Saint-Prix i reapareixen corregits amb sang, el professor Nils Hazard és requerit perquè investigui què s'amaga al darrere de la macabra sorpresa. Així, el jove etruscòleg es trobarà al dvant dos-cents-vuitanta sospitosos, un director una mica boig, un conserge ximplet i tot un cicle implicat. 

El peculiar investigador haurà de posar en acció tots els seus dots de deducció i el seu enginy per atrapar el maníac que es passeja de nit pels passadissos del Saint-Prix, ja que les seves amenaces han deixat de ser una broma. Per sort, comptarà amb la inestimable ajuda de la seva companya Catherine per resoldre aquest complicat enigma que manté en suspens tot el centre.Aquesta novel·la juvenil que presentem és una lectura especialment indicada per aquells lectors que prefereixen relats curtets, ràpids de llegir. Però compte! Que això no porti a cap error a ningú: aquesta novel·leta curta no és per a res simplista! En poques pàgines aconsegueix descriure una trama d'intriga ben pensada, que fa posar els pèls de punta, tot i que també hi trobareu escenes amb molt d'humor.

L'acció, com no podria ser d'altra manera, avança molt ràpidament sense gaires descripcions, i això fa que el lector s'hi enganxi des de la primera pàgina i tingui ganes d'arribar al final per conèixer, finalment, qui és el culpable del clima de terror que està vivint l'institut. 

No podem acabar de parlar d'aquesta obra sense destacar dues coses que ens han semblat interessants: per una banda, els mètodes poc ortodoxes que utilitza el professor Hazard en les seves classes. Això contribueix a crear una relació diguem-ne que realment peculiar amb els seus alumnes, que al seu torn, porta al professor a conèixe'ls millor que ningú. De l'altra, crida l'atenció també la relació de Hazard amb la seva secretària - companya - parella, la Catherine. Una relació plena de tocs d'ironia que arrenquen un somriure a qui s'endinsa en la lectura del llibre. 

Aconseguirà el professor Nils Hazard desemmascarar l'autèntic culpable de tot plegat? Per saber-ho només heu de llegir el llibre!

Aquesta novel·la és la segona, i de moment última entrega, de la sèrie de Els casos de Nils Hazard que s'ha traduït al català. La primera s'anomena Caçadors d'enigmes. I si teniu més curiositat per conèixer quines altres obres de l'autora Marie - Aude Murail podreu trobar al Bibliobús, només heu de clicar aquí.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada