Text de la contraportada: Fins al dia del Drama hi havia dues famílies Goldman: els Goldman de Baltimore i els Goldman de Montclair. Els Goldman de Montclair, on neix en Marcus, són una família de classe mitjana normal i corrent, però els de Baltimore són molt diferents: tot els somriu, són uns triomfadors, viuen en una casa impressionant en un barri ric de la ciutat i irradien magnetisme per tots costats.
En Marcus passa sempre el Nadal i l’estiu a casa dels tiets, que per a ell són la viva imatge de la felicitat.


Però un dia aquell món es fa miques per sempre més.

Vuit anys després del Drama, en Marcus Goldman, que ja és un escriptor famós, decideix explicar la història de la seva família. Mentre desgrana els seus records d’infantesa, en Marcus rememora la vida i el destí dels Goldman de Baltimore i la fascinació que sentia per ells.Des del Drama, des que la brillantor dels Baltimore es va apagar, en Marcus no ha deixat de fer-se aquesta pregunta: què els va passar, realment, als Goldman de Baltimore?

De la mà de l'autor de La veritat sobre el cas Harry Quebert, us presentem una nova perla literària capaç d'atrapar al lector des de la primera pàgina i que el farà endinsar en una història intrigant, on res no és el que sembla. Lentament, l'autor va desgranant els personatges i va deixant anar diverses pinzellades que permeten entreveure la realitat dels Goldman de Baltimore. Diversos elements hi juguen un paper fonamental en tot aquest entramat: l'amistat fins a les últimes conseqüències, l'enveja, el ressentiment, i sobretot, el fet de donar per suposat que tot un entremat de fets va tenir lloc d'una manera determinada quan poc a poc es va descobrint que no va ser exactament així. Les conseqüències d'aquesta confusió són més que notables: en Marcus ha estat vuit llargs anys sense l'Alexandra, i sobretot, ha desencadenat la paulatina desaparició dels Goldman de Baltimore. I és que, què en queda ara dels Goldman de Baltimore? La resposta és senzilla: els records.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada