En marxa amb les escolesEl Bibliobús també busca apropar la lectura pública a les escoles dels municipis de la seva ruta, treballant conjuntament amb mestres i alumnes per ajudar-los a reforçar i ampliar els seus propis recursos.

 
Per a molts d'aquests alumnes, el Bibliobús representa el primer contacte amb les biblioteques, amb la recerca d'informació, amb la classificació de documents, el servei de préstec... La gràcia és que aquests nens i nenes es familiaritzen amb tot un seguit de conceptes i  adquireixen uns hàbits que estaran ben presents en reiterades ocasions al llarg de la seva vida.

Si t'interessa conèixer a grans trets com treballem amb les escoles:
- Organitzem visites escolars en les quals expliquem el funcionament del servei de bibliobús i convidem a la lectura d'alguns documents, en funció de l'edat del grup. 
- Prestem lots de documents a les escoles sobre diversos temes d'interès que s'estiguin treballant a l'aula. 
- Entreguem maletes viatgeres amb documents adaptats a diferents edats. Les escoles les fan arribar a les famílies amb l'objectiu d'involucrar-les en l'aprenentatge lector dels seus fills/filles.  
I no et pensis que ens oblidem de les escoles bressol i llars d'infants. Als seus alumnes els oferim unes maletes especials, les maletes Tric trac, on hi poden trobar contes, cançons de falda, etc, així com també el personatge d'en Tric Trac en forma d´ós de peluix i una llibreta on les famílies anoten les seves impressions sobre l'experiència de gaudir conjuntament d'aquests materials. Cal dir que en diverses ocasions ens han deixat escrites autèntiques meravelles!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada